Wie droomt er niet van om zelf een woning te bouwen? Dat is niet alleen erg leuk maar u bespaart ook nog eens op de kosten. Ook hierin kan Janssen Bouw u van dienst zijn. Wij kunnen uw casco prefab woning in iedere fase opleveren met de door u zelfgekozen afwerkingen. Daarnaast bieden wij de keuze voor het toevoegen van onder andere een metsel, -afbouw of installatiepakket. U ontvangt na oplevering ter ondersteuning altijd een uitleg en gebruikershandleiding voor de afwerking, uiteraard staan wij u graag te woord voor het beantwoorden van eventuele vragen.

 

casco woning

Wat levert Janssen Bouw standaard bij een casco prefab woning?

Onderstaand wordt dieper ingegaan op de verschillende fases van het casco bouwtraject. Graag geven we u nog een opsomming van ons standaard casco-pakket. Wij verzorgen bij de bouw van een cascowoning standaard:

  • Het benodigde teken- en rekenwerk
  • De bouwvergunningsaanvraag
  • De fundatie
  • De begane grondvloer
  • De woning wordt wind- en waterdicht opgeleverd
  • Een complete kapconstructie, geïsoleerd en afgetimmerd.
  • Het dak is volledig gedekt met pannen
  • Dakramen en/of dakkapellen zijn wanneer van toepassing gemonteerd
  • De woning is voorzien van hardhouten kozijnen, voorzien van HR++ glas

Het stappenplan wat wordt doorlopen voor het opleveren van uw droomwoning:

De start van de bouw

Allereerst het verkrijgen van de bouwvergunning. Hier gaat het noodzakelijk te maken tekenwerk en het maken van berekeningen aan vooraf. De omgevingsvergunning voor bouwen wordt ingediend, behoudens aanvullende eisen van gemeentes, provincies en overheid.

De basis van een casco prefab woning

Na verlening van de vergunning begint het bij het grondwerk. Na het uitzetten van de woning, wordt de bouwput uitgegraven. Met deze grond wordt later de fundering weer aangevuld. Hierna volgt de fundering. De fundering is een gewapende betonstrook met een geïsoleerde betonnen opstorting conform de opgave van de constructeur. Bij een strokenfundering wordt de afstand tussen de betonstrook en de vloer niet van kwetsbaar metselwerk gerealiseerd maar van een geïsoleerde betonnen opstorting.

De begane grondvloer is de volgende stap, dit is een gewapende betonvloer. Dit is het moment waarop de basis staat, tijd voor de opbouw. De prefab houtskeletbouw elementen worden bij ons in de huizenfabriek opgebouwd en bestaan bij ons uit stijl- en regelwerk. Alle elementen hebben stijlafstanden van minimaal 400 mm, zowel binnen en buiten.

Casco prefab woning

Bij een casco prefab woning is uiteraard de gehele kapconstructie geïsoleerd, inclusief de eventuele zolder! Onze kapconstructie is aan de binnenzijde afgewerkt met een beplating en aan de buitenzijde met een betonpan. De dak overstekken en goten zijn van watervast verlijmd multiplex. In de badkamer wordt indien van toepassing een dakraam geplaatst.

De buitenkozijnen zijn van hardhout draaikiepramen. Buitenbeglazing is HR++ en indien nodig doorloopveilig glas. Al het houtwerk is voorbehandeld met een grondverf in kleur wit.

casco woning van Janssen-Bouw

Brochure aanvragen?

Heeft u interesse in een casco prefab woning? Vraag dan onze brochure aan.

Deel:

Laat een bericht achter