Energiezuinig bouwen

De verandering van het klimaat is dé uitdaging van deze eeuw. We hebben allemaal voordelen van een lager energieverbruik. In welke volgorde deze voordelen moeten staan is voor iedereen verschillend.

De Janssen-Bouw villa’s worden voorzien van een zeer goede isolatie in de wanden, daken en onder de vloeren. Zelfs de binnenwanden en tussenvloeren bij een houtskeletbouw woning zijn voorzien van isolatie. Uiteraard worden de buitenkozijnen uitgevoerd met een tochtdichting en HR++ glas. Onderstaand worden de voorzieningen en mogelijkheden verder toegelicht. Dit alles resulteert vervolgens in een lager energieverbruik en een fijn binnenklimaat.

BENG

Hoe energiezuinig een huis is, wordt uitgedrukt in een BENG waarde. BENG staat voor bijna energie neutrale gebouwen en vervangt sinds 1 januari 2021 de EPC-regeling. De BENG is strenger dan de EPC en stelt drie separate eisen:

  • Beng 1: De energiebehoefte van de gebouw(schil) in kWh per m2 gebruiksoppervlakte per jaar
  • Beng 2: Het primair energiegebruik in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar.
  • Beng 3: Het aandeel hernieuwbare energie in procenten.

Deze drie regelingen tezamen bepalen vervolgens of de woning voldoet. Janssen-Bouw beschikt over de kennis en ervaring om een woonhuis te bouwen volgens de BENG eisen of zelfs volledig energie neutraal.

Energiezuinig bouwen met zonnepanelen

Wilt u energiezuinig bouwen? Bij Janssen Bouw worden alle woningen voorzien van zonnepanelen. Het aantal panelen is afhankelijk van het verbruik, de beschikbare oppervlakte en ligging van de woning. Samen wordt er gekeken naar het ideale aantal.

Energiezuinig bouwen met zonnepanelen

Vloerverwarming én topkoeling is de standaard

Iedere woning wordt standaard voorzien van vloerverwarming op de begane grond. Dit betekent altijd een fijne consistente binnen temperatuur.
Tijdens de warme zomermaanden is koeling geen overbodige luxe, Janssen Bouw denkt hier uiteraard aan mee en voorziet alle woningen standaard van topkoeling op de begane grond. Een systeem wat ervoor zorgt dat de pieken in temperatuur wat worden afgevlakt.
De vloerverwarming is uit te breiden naar de bovenverdieping, inclusief zone-regeling.

Boven worden standaard convector radiatoren geleverd welke lokaal verwarmen mogelijk maakt.

Gasloos wonen

Al onze woningen worden gasloos opgeleverd, hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een luchtwarmtepomp. Deze warmtepomp zet de buitenlucht op een energiezuinige manier om in warm water en voorziet de woning van een aangename temperatuur.

Gasloos wonen

Warmteterugwinning

Voor een comfortabel binnenklimaat is ook frisse lucht nodig. Door dit gecontroleerd te doen bespaar je op de energiekosten en besparen we het milieu. Janssen Bouw biedt de mogelijkheid tot het plaatsen van een warmteterugwinningsinstallatie voor zowel de lucht toe- en afvoer maar ook voor het douchewater door middel van een douche warmteterugwinning.

Mogelijkheden onder elkaar

Denkt u eens aan de onderstaande mogelijkheden voor energiebesparing:

  • Geïsoleerde kozijnen met Triple glas
  • Aardwarmtepomp met vloerverwarming en convector radiatoren
  • Gecontroleerde ventilatie met warmteterugwinning en een CO -2 meeting
  • Douche warmtewisselaar (douche-WTW)
  • Zonneboiler voor de warmwatervoorziening
  • Fotovoltaïsche zonnepanelen (PV-cellen) voor het opwekken van elektriciteit
  • Zonwering

 

Wij vertellen u graag over onze ervaringen met het energiezuinig bouwen van een prefab woning.

Deel:

Laat een bericht achter