Houtskeletbouw door Janssen-Bouw

Prefab woning door Janssen-Bouw

Uw villa, bungalow, landhuis of moderne woning bouwen in houtskeletbouw? Geen enkel probleem! De mogelijkheden in houtskeletbouw woningen zijn oneindig.

Wat is houtskeletbouw?

Houtskeletbouw is een systeem om woningen te bouwen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een houten constructie. Die houten constructie wordt ook wel houtskeletbouw genoemd. Houtskeletbouw wordt afgekort als HSB.

Ontwerpen van Houtskeletbouw Woningen

Door te bouwen in houtskeletbouw (HSB) garanderen wij u een onbeperkte vrijheid bij het ontwerpen van uw houtskelet woning. U kunt daarbij uitgaan van onze prefab woningen, uw eigen ontwerp of een ontwerp dat wij tekenen op basis van uw ideeën en wensen. Wij hebben uitgebreide vakkennis, respect voor uw ideeën, budget én wensen.
Houtskeletbouw

Fundering

Een voordeel van houtskeletbouw is dat deze woningen een stuk minder zwaar zijn dan traditionele stenen woningen. Het gewicht van een houtskelet woning bedraagt slechts 1/3 van het totale gewicht van een stenen woning. Hierbij is het dus mogelijk om een lichtere fundering te plaatsen, waardoor de kosten vaak lager uitvallen. In sommige gevallen kan het zelfs voorkomen dat bij houtskeletbouw woningen heien overbodig is.

Kwaliteit

Houtskeletbouw woningen zijn woningen van uitermate hoge kwaliteit. Dit komt doordat deze woningen al voor een groot deel vooraf worden geproduceerd in onze huizenfabriek. In deze huizenfabriek worden de woningen onder de meest gunstige omstandigheden gemaakt. Hierdoor kunnen wij u altijd een hoge kwaliteit garanderen.

Snelheid van houtskelet woningen

Houtskeletbouw woningen worden door prefabricage en assemblage op de bouwplaats in een paar dagen gebouwd. Op maandag beginnen we met de bouw en op dinsdag middag is uw woning wind- en waterdicht afgesloten!

Gebruik

De wanden van een houtskeletbouw woning kunnen geen koude en warmte opslaan. In de winter merkt u dit in uw portemonnee: de wanden worden niet opgewarmd, waardoor er minder energie nodig is om de woning op de juiste temperatuur te brengen.

Tijdens de warme zomerdagen nemen de muren de warmte niet op, dit in tegenstelling tot steenachtige muren. Daardoor geven de muren in de avonduren geen warmte af. U kunt ’s avonds eenvoudig de ramen tegen elkaar open zetten om de koele avondbries in uw woning te ontvangen en te genieten van uw welverdiende nachtrust.

Voor het ophangen van een schilderij of spiegel aan de muren heeft u geen zware machine nodig. Met een accutol en een plug heeft u in een handomdraai een schilderij of een antieke klok opgehangen.

Houtskeletbouw met de doe-het-zelver

Janssen-Bouw denkt aan iedereen, dus ook aan de doe-het-zelver. Wilt u liever zelf klussen? Dan is er de mogelijkheid om uw woning casco op te laten leveren. Zo kunt ook u zelf aan uw eigen droomwoning bouwen. Wij kunnen de woning in iedere fase aan u opleveren, bijvoorbeeld casco met metselwerk, casco met een afbouwpakket of casco met de installaties. U ontvangt van ons een gebruiksaanwijzing voor de afwerking en staan u terzijde voor het beantwoorden van eventuele vragen.

Houtskeletbouw door Janssen-Bouw

Uiterlijk

In een nieuwbouwwoning zijn scheuren na verloop van tijd, door droging, zeer gebruikelijk als de woning opgetrokken is uit steenachtige materialen. Houtskelet woningen bestaan uit een droog bouwsysteem, waardoor er zeer weinig bouwvocht in de woning aanwezig is. Zie het schema hieronder. Doordat de houtskeletbouw methode een droog systeem is, is het resultaat dat er nagenoeg geen krimp en scheurvorming in uw woning aanwezig is. De naden van de gipsplaten op het plafond worden dichtgezet en afgewerkt. De wanden en vloeren zijn uitermate geschikt voor het wegwerken van leidingen. In houtskeletbouw huizen ziet u zelden een omkokering of een koof in verband met het wegwerken van leidingen.

In een plafond van een betonnen vloer bent u beperkt in de plaatsbepaling van de lichtpunten, in het bijzonder de inbouwspots. Een houtskeletbouw woning heeft geen enkele beperking!

Droogschema houtskeletbouw

Gezondheid

Een houtskelet woning wordt afgewerkt met een gipsbeplating. Wanneer u last heeft van een vochtig binnenklimaat merkt u dat meteen aan uw luchtwegen. Door de vochtregulerende werking van gipsbeplating zorgt ervoor dat het binnenklimaat goed op peil word gehouden.

Wanneer u last heeft van uw luchtwegen is het wellicht raadzaam om een stofzuigersysteem toe te passen zodat u geen last van stofdeeltjes heeft tijdens het stofzuigen. In de wanden zitten aansluitpunten voor de slang en op een centraal punt wordt de stofzuiger met opvangbak geplaatst. In een houtskeletbouw woning kunt u dit systeem perfect toepassen, leidingen kunnen eenvoudig in de wanden worden verwerkt.

Het is bij een houtskeletbouw woning daarnaast raadzaam om voor vloerverwarming te kiezen aangezien dit gezonder is. De luchtstroming bij vloerverwarming is minimaal, waardoor stofdeeltjes, anders dan bij radiatoren, niet door de lucht getransporteerd worden.

Houtskelet woning voor het milieu

Om de uitstoot van CO2 terug te dringen moet men het gebruik van fossiele brandstoffen verminderen of vermijden én het uit de lucht halen c.q. vastleggen van CO2.

Houtskeletbouw doet beide:

  • Hout groeit door zon en water, dus de productie en winning van hout vergt zeer weinig energie
  • Een boom vangt door fotosynthese CO2 op uit de lucht.

Daarnaast is houtskeletbouw lichter van gewicht, waardoor er minder transportenergie nodig is. Door prefabricage en assemblage op de bouwplaats wordt materiaal verlies aanzienlijk beperkt.

MEER HOUTSKELETBOUW GEEFT MINDER KLIMAATVERANDERING!

Janssen-Bouwer in de houtskeletbouw


Prefab woning

Deel:

Laat een bericht achter