Levensloop bestendig wonen met Janssen-Bouw

levensloopbestendig wonen

Wilt u graag zo lang mogelijk genieten van uw woning? Dan is levensloopbestendig wonen dé oplossing.

Wat is een levensloopbestendige woning precies?

Levensloopbestendig wonen is voorbereid zijn op de toekomst, een woning waar u uw hele leven zou kunnen blijven wonen. Deze woningen worden namelijk voorzien van voorbereidingen tot het gemakkelijk maken van een bad- en slaapkamer op de begane grond. Vaak worden ze zelfs al direct als levensloopbestendige woning ontworpen met een volledig geïnstalleerde bad- en slaapkamer. Voor en samen met u worden al uw wensen op een rijtje gezet en aan de hand daarvan vormt zich uw eigen unieke levensloopbestendige woning.

Waarom een levensloopbestendige woning?

Een verhuizing is door het bouw

en van een levensloopbestendige woning op latere leeftijd geen noodzaak meer. U kunt blijven wonen in uw eigen huis, zonder dat er kostbare aanpassingen moeten worden gedaan. De woning ‘groeit’ mee met uw behoefte naargelang uw leeftijd, zowel voor u als uw gezinsleden. In het begin kan de slaapkamer met badkamer op de begane grond wellicht dienstdoen als werkkamer of speelkamer voor de kinderen. Later kan de kamer op de begane grond dienstdoen als slaapkamer. Hierdoor zijn levensloopbestendige woningen geschikt voor iedereen, zowel voor gezinnen met jonge kinderen alsook ouderen tot op hoge leeftijd.

Uitgangspunten van levensloopbestendig wonen

Voor het realiseren van een levensloopbestendige woning hebben we diverse uitgangspunten waar wij rekening mee houden.

  • Ten eerste zorgen we voor goede toegankelijkheid. Dit betekent dat de woning gemakkelijk te bezoeken moet zijn door een gebruiker van een rolstoel, rollator of ander loophulpmiddel. Geen drempels, bredere deuren en een ruim sanitair zijn een paar voorbeelden.
  • Ten tweede zorgen we dat de woning voldoet aan een aantal veiligheidseisen op het gebied van ongeval preventie, inbraak en brand. Voorbeelden hiervan zijn brandmelders en onder meer een antislipvloer.
  • Gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen zoals bijvoorbeeld kunststof kozijnen, dakoverstekken en goten afgewerkt in rockpanel zorgen ervoor dat het onderhouden, ook op de lange termijn, mogelijk blijft.
  • Vervolgens moet de woning ook het nodige comfort bieden aan de ouder wordende mens. Een intercom, stopcontacten op fijne hoogte en andere domotica zijn hierbij niet weg te denken.
  • Een woning moet daarbij ook goed aan te passen zijn wanneer er bijvoorbeeld na een aantal jaren een douchezitje benodigd is. Ook hier denken wij in mee.

Plattegrond levensloopbestendige woning

Populaire basismodellen

In principe is iedere woning van Janssen Bouw aan te passen naar een levensloopbestendige woning. We hebben er uiteraard ook al vele mogen ontwerpen en bouwen, daarom laten we u graag kennis maken met enkele voorbeelden. Het basismodel JB 2 is bijvoorbeeld een mooi voorbeeld, of de JB 6.

Heeft u een andere woning gezien waar u liever voor kiest? Door het aanpassen van de lay-out en desgewenst de afmetingen van de woning kunnen wij ieder huis samen met u levensloopbestendig maken.

Meer informatie

Janssen-Bouw beschikt over alle benodigde kennis én ervaring om een levensloopbestendige woning te bouwen. Wij doen dit al sinds 1994 volgens onze zekerheden, duidelijk en transparant met oog voor kwaliteit, uw budget & wensen. Wij vertellen u uiteraard graag over onze ervaringen.

Wilt u graag meer informatie ontvangen voor het realiseren van uw levensloopbestendige woning? Vraag onze brochure hier aan, wij sturen meteen een prijslijst mee zodat u alle gegevens direct bij de hand heeft. Mocht u graag met ons contact op willen nemen dan staan wij u uiteraard graag te woord.

Prefab levensloopbestendige villa

Deel:

Laat een bericht achter