Casco woning

Hier treft u de technische omschrijving aan van de casco oplevering van onze prefab woningen.

Onze prefab woningen kunnen casco opgeleverd worden, zodat u zelf de afwerking van uw droomhuis kan voltooien.

Hieronder geven we een overzicht per onderdeel hoe we uw huis casco kunnen opleveren.

 

Bouwvergunning

Wij verzorgen al het noodzakelijk te maken tekenwerk en berekeningen voor het verkrijgen van een bouwvergunning behoudens eisen van gemeentes, provincies en overheid.

 

Grondwerk

Na het uitzetten van de bouwplank wordt de bouwput waar de woning komt tot 700 mm onder het peil uitgegraven. Met de uitkomende grond wordt later de fundering weer aangevuld.

 

Fundering

De fundering is een gewapende betonstrook met een geïsoleerde betonnen opstorting, conform de opgave van de constructeur. Bij een strokenfundering wordt de afstand tussen betonstrook en vloer (trasraam) niet van kwetsbaar metselwerk gerealiseerd maar van een dubbele (geïsoleerde) betonopstorting.

 

Begane grond vloer

De begane grondvloer in de casco woning is een gewapende betonvloer.

 

Beveiliging

Buitendeuren en draaikiep ramen met meerpuntssluitingen zijn conform de eisen van het politiekeurmerk. Indien gewenst brengen wij geheel vrijblijvend een offerte uit voor een alarminstallatie en / of een camera beveiliging van uw droomhuis.

 

Prefab bouwelementen

Bij houtskeletbouw bestaan de elementen uit stijl- en regelwerk met aan de buitenzijde een plaatmateriaal. Alle elementen, zowel binnen- als buitenwanden, hebben een stijlafstand van 400 mm.

Bij traditionele bouw zijn de binnenspouw wanden en binnenwanden van beton.

 

Verdiepingsvloer

De verdiepingsvloer in uw casco woning kan bestaan uit een:

  • Systeemvloer
  • Comfortvloer
  • Betonvloer

 

Casco dakopbouw

Bij een casco woning is de gehele kapconstructie geïsoleerd inclusief de eventuele zolder.

Onze kapconstructie is aan de binnenzijde met beplating afgewerkt en aan de buitenzijde afgedekt met een betonpan. De dakomlijsting en de goten zijn van watervast verlijmd multiplex. Indien van toepassing wordt er in de badkamer een daktuimelraam gemonteerd.

Kozijnen

 

De buitenkozijnen zijn van hardhout. De ramen kunnen naar uw keuze in een draaikiep of een draairaam uitgevoerd worden. Buitenbeglazing is bij een casco woning altijd met HR++ isolatieglas.

 

Schilderwerk

Al het af te schilderen houtwerk is voorbehandeld met een grondverf in de kleur naar keuze.

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.