Samen maken we Etten-Leur duurzaam!

Janssen-Bouw realiseerde 156 zonnepanelen op eigen bedrijfspand. Dit deden zij in samenwerking met de gemeente Etten-Leur en DuurSaam Etten-Leur.

Janssen-Bouw werkt en bouwt duurzaam

Janssen-Bouw is vanaf haar oorsprong al bezig met het milieu. De meeste woningen die Janssen-Bouw bouwt, worden geheel in houtskeletbouw gebouwd. Houtskeletbouw is inmiddels al aardig ingeburgerd bij de eindgebruikers; een Duurzame / Milieuvriendelijke bouwmethode met een hoge kwaliteit. De houtskeletbouw woningen worden in de huizenfabriek van Janssen-Bouw geproduceerd. Dus voor de productie van een woning, wordt de meeste energie in de huizenfabriek verbruikt. Enkele jaren geleden zijn we al begonnen om de verlichting in de huizenfabriek en de kantoren te vervangen voor LED verlichting.

Energie via zonnepanelen

Nu hebben we de stap gemaakt om de energie die de huizenfabriek verbruikt voor de productie van de woningen, op te wekken middels zonnepanelen. Ons installatiebedrijf, Rommens Installaties, heeft 156 zonnepanelen geplaatst ter compensatie van het jaarlijkse energieverbruik.

Dit betekent dat de onderneming vanaf nu energieneutraal werkt.

Duurzaam bouwen doe je samen

Met steun van de gemeente heeft DuurSaam Etten-Leur voor Janssen-Bouw de aanvraag om SDE subsidie begeleid. Dankzij deze begeleiding heeft de ondernemer deze stap kunnen zetten. Ron Dujardin, wethouder Duurzaamheid: “Als gemeente juichen we duurzaamheid toe. Organisaties, scholen, ondernemers en particulieren helpen wij waar kan. In dit geval hebben wij Janssen-Bouw op het spoor gezet om DuurSaam Etten-Leur in te schakelen voor ondersteuning bij hun aanvraag om subsidie voor de pv-installatie. We zijn trots op dit soort schoon ondernemerschap in onze gemeente.”

Maatschappelijk én economisch verantwoord

Vanuit de SDE subsidie ontvangt Janssen-Bouw een bedrag voor iedere opgewekte kWh en dat 15 jaar lang.

Dus naast Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en het toepassen van een Duurzame / milieuvriendelijke bouwmethode, is het een rendabele investering. Leon Janssen, eigenaar Janssen-Bouw: “Ik wil de gemeente en DuurSaam Etten-Leur bedanken voor de samenwerking, samen maken we Etten-Leur duurzaam! Hopelijk volgen er meer projecten. Er zijn genoeg daken op Attelaken die zeer geschikt zijn voor zonnepanelen.”

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.