Onbezorgd een energieneutraal huis bouwen in uw stijl

Een energieneutraal huis heeft geen of zeer lage energiekosten. Het tocht niet, er is sprake van gelijkmatige warmte en verse lucht wordt constant aangevoerd. De basis van een energieneutrale woning is dat de energie die verbruikt wordt, zelf wordt opgewekt. Janssen-Bouw is gespecialiseerd in het bouwen van energieneutrale huizen op maat. Steeds vaker krijgen wij vragen over een milieuvriendelijke woning van Janssen-Bouw. Een aantal van de meest gestelde vragen behandelen wij graag in dit artikel.

Kenmerken van een energieneutrale woning

Het belangrijkste kenmerk van een energieneutraal huis is dat er een balans is tussen de energie die verbruikt wordt en die je zelf opwekt. In de winter zal je nog wel stroom nodig hebben van een energiebedrijf, maar vooral in de zomer lever je ook zelf stroom. Gemiddeld gezien heb je dan ‘nul op de meter’ staan. Van belang bij het bouwen van een energieneutraal huis is onder andere goede isolatie van dak, muren, vloeren en de installaties.

De kosten van het bouwen van een energieneutraal huis

Door te kiezen voor de bouw van een energiezuinige woning lever je niet alleen een bijdrage aan het behoud van de aarde, maar bespaar je ook aanzienlijk in de kosten van uw energie verbruik.

Een investering in een energieneutraal huis is een goede investering, zeker op de lange termijn. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuzes om uw woning energiezuinig te maken, rekening houdend met uw wensen en budget.

Circulair bouwen

Naast ‘energiezuinig bouwen’ wordt ook de term ‘circulair bouwen’ steeds vaker gebruikt. Maar wat is circulair bouwen?

Bij circulair bouwen is het kringloopprincipe de basisgedachte. Dit betekent dat veel materialen hergebruikt kunnen worden en dat een producent ook verantwoordelijk is voor het terughalen van materialen na gebruik.

Bouwen in houtskeletbouw geeft een erg grote bijdrage aan het circulair bouwen. Onder andere het hout dat toegepast wordt is namelijk een grondstof die hernieuwbaar is: er wordt een boom gekapt en er wordt een nieuwe boom gepland.

Janssen-Bouw en circulair bouwen

Janssen-Bouw draagt met circulair bouwen graag bij aan een meer duurzame bouwsector. Wij vinden het belangrijk dat de impact van grondstofwinning daalt en dat minder afval vrijkomt tijdens de bouw van een woning.

Het hout dat toegepast wordt, komt uit productie bossen, de isolatie bestaat voor 80 % uit gerecycled materiaal, de gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels uit een recycling procedé van afvalmaterialen, door de productie van uw woning in onze fabriek ontstaat er erg weinig afval, met de transport van de houtskeletbouw elementen zijn er geen zware transporten nodig en de energie die wij in onze huizenfabriek gebruiken wekken wij op met onze eigen zonnepanelen.

Daarbij blijft het voor ons uiteraard van belang dat u zelf kunt bepalen hoe uw huis eruit komt te zien en in welke stijl uw woning gebouwd wordt. Wij denken graag met u mee.

U kunt ons telefonisch bereiken via 076 – 50 40 944 of per e-mail via info@janssenbouw.nl.

2020 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.